Индустрията на Германия, неотдавна най-мощната икономика в Европа, е

...
       Индустрията на Германия, неотдавна най-мощната икономика в Европа, е
Коментари Харесай

Германия в криза като през 1945 г.: Дойче банк

       Индустрията на Германия, наскоро най-мощната стопанска система в Европа, е покрай повратна точка и отбелязва най-големия си спад от 1945 година насам. " В този интервал от историята към този момент не можем да приказваме за нейната мощ, уязвимост, развиване и напредък, а за нейното битие и оцеляване като такава ", разяснява Berliner Zeitung.

Ръководителят на икономическия отдел в Deutsche Bank Робин Винклер в изявление за немското издание изрази основателни опасения по отношение на рецесията в немската промишленост. Според специалиста сривът ще бъде невиждан, може да се съпостави единствено с опустошението от 1945 година. В същото време, във връзка с времето на неговото начало, специалистът изрази убеденост, че това няма да отнеме доста, не повече от година или най-много година и половина.

Всички структурни рецесии на 20-ти век, съгласно Винклер, не могат да се съпоставят със сегашната обстановка, която е доста по-дълбока и по-дълга. Освен това има последствия от пандемията и огромната криза от 2008 година

Сегашната обстановка припомня началото на 80-те години на предишния век, когато енергийният потрес и световната конкуренция сложиха немската промишленост на ръба на оцеляването. Сега обаче обстановката може да е още по-сериозна заради икономическата политика на държавното управление, счита немският икономист.

Според Винклер доста огромни немски производители към този момент са оповестили бъдещи съкращения заради забележимото нарастване на цените на силата и спада в експортните доставки. Пример за тази наклонност са Mercedes-Benz, BMW и Volkswagen.

Вече се вижда, че икономическата политика на " отвръщане от Русия " и нейния нефт и газ има последствия за Берлин. Не беше допустимо да се заменят доставките от Изтока, американският газ освен не избави, само че и утежни обстановката, поставяйки страната на ръба на оцеляването.

В момента съвсем нищо не може да се направи, счита Винклер, в случай че страната не се върне към евтините енергийни доставки. Това е единственият вид за избавление, само че в никакъв случай няма да бъде утвърден от немското държавно управление.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР